Blog

Vertical slice architektúra az ASP.NET-ben

2021.08.19. · 8 perc olvasás

Az ASP.NET-projektek strukturálásának egy modern, napjainkban egyre nagyobb teret nyerő praktikájáról lesz szó az alábbiakban. A cikk bevallottan nem nyújt semmi forradalmit, és ha a kedves olvasó beszél angolul, akkor rögvest el is kezdheti nézni ezt a konferenciaelőadást, mely átfogóbban mutatja be a témát, mint ami a jelen rövid cikk terjedelmébe belefért.

Fontos rögvest megemlíteni, hogy más architekturális és programtervezési mintákhoz hasonlóan az alábbiakban bemutatott minta sem egy csodaszer; nyilvánvalóan nem fog egycsapásra megoldani minden problémát, nem vált ki minden más mintát, és biztosan léteznek olyan projektek, amelyeknél e minta követése több hátránnyal járna, mint előnnyel.

Olvass tovább...

Csapatépítési elveink az ASH Szoftverház Kft.-nél

2021.05.25. · 4 perc olvasás

Mint minden cégnek, a csapatépítők az ASH-nál is elkerülhetetlen velejárói a munkavállalói életnek. Sokféleképpen lehet ezt csinálni, de abban biztosan egyetértünk, hogy nem mindig érik el a céljukat az ilyen típusú események. Szinte mindenkinek vannak kellemetlen, negatív élményei, amik miatt azt gondolja az ember, hogy bárcsak sosem kellett volna részt vennie semmiféle közösségkovácsoló eseményen. De ki hibáztatható ezek miatt? A munkaadó, aki nem megfelelő programot szervezett, vagy esetleg az egyes munkavállaló hozzáállása, akinek nem sikerült magát eléggé elengedni?

Olvass tovább...

A Java jövője: Mikre érdemes várni

2021.03.26. · 5 perc olvasás

Kevesebb mint egy hónapon belül érkezik a Java legújabb fejlesztői csomagja, így az már a 16-os verziónál fog tartani, azonban hála az Oracle nem rég bevezetett verzió frissítési ritmusának a 17-es verzió is a látóhatáron van. Ez utóbbi már csak azért is érdekes, hiszen a Java 17-es lesz a következő LTS (long-term support) verzió, ami így a Java 11-et váltja ezen a pozíción. Az Oracle ez elmúlt pár évben elhivatottnak látszik, hogy ledolgozza azt a lemaradást, amit a Java a 8-as verzió óta összeszedett – nem kevés részben a visszafele kompatibilitás szavatolása miatt.

Olvass tovább...

Hogyan használjuk fel a clean code alapelveit a projektjeinknél

2021.03.25. · 4 perc olvasás

Van az a szállóige a programozás elméletében, hogy egy programot megírni annyira bonyolult, mint maga a probléma, amire azt írjuk. Mi az ASH szoftverháznál általában rendkívül összetett problémákra alkotunk szoftveres megoldásokat. Van ezenkívül a clean code, ami nagyon hasznos és mindenki használja is. Sokat segít abban, hogy rövidebb idő alatt jobb minőségű szoftvertermék készüljön. Az elemeinek a beépítése a mindennapi munkába és zökkenőmentesre csiszolása azonban egy hosszadalmas folyamat. Van benne része a „próba szerencse faktornak” is!

Olvass tovább...

Van kérdésed?

1117 Budapest Budafoki út 97.
+36 1 353 9790
info@ashszoftverhaz.hu
Bejárat a Prielle Kornélia utca felől, térképen jelölve található.